Techniek kunstenaars

PB CITY, het ontwerpen van een eigen stad.

Basisschool Prins Bernhard heeft met alle groepen 6 weken lang thematisch gewerkt met de technieklessen van OntwerpCirkel.  Timmeren, zagen, boren, solderen, 3d pen tekenen, magnetisme, tandwielen, solar, figuurzagen, 3D printen, graveren, foliesnijden, ze mochten alle technieken uitproberen. Dit resulteerde in een geweldige maquette in de aula, waar alle leerlingen trots aan hebben gebouwd.

Stripverhaal tekenen

De groep gaat in 3 lessen van 1,5 uur een 3D stripverhaal maken met de 3D pennen. Een verhaal wat je vanuit elke hoek kunt ‘lezen’. De groep verzint een basisverhaal en elk kind maakt een eigen stripkader. Na afloop zet je dit alles naast elkaar tot één verhaallijn. Natuurlijk kun je de kaders ook verzetten en krijg het verhaal een hele andere wending. De workshop bevat de aspecten samenwerken, creativiteit, techniek en presentatie. Wij bieden heel veel verschillende kleuren filament (de kunststofdraad die de pen in gaat) die je mag gebruiken. Het materiaal is PLA, een biologisch afbreekbaar plastic dat gebaseerd is op maiszetmeel. Geeft dus geen schadelijke dampen. Is voor bovenbouw leerlingen. Boekt u dit via de CIST brochure dan is dit goedkoper.

NASCHOOLSE  TECHNIEKLESSEN  VOOR DE VERSCHILLENDE GROEPEN

 

Wij bieden leuke en leerzame naschoolse activiteiten op basisscholen. En kunnen onze workshops aanpassen op de onderwerpen, thema’s en leerdoelen waar de school op dat moment mee bezig is. Samen met de kinderen die zich hiervoor hebben ingeschreven werken we een zestal weken aan een verbreding van het bestaande lesprogramma; techniek, natuur & milieu of upcyclen. Praktische lessen, niet te veel theorie en in 1 of 2 lessen een haalbaar eindproduct

Groep 7 – 8

Gingen op de computer 3D tekenen en leerden slicen in Cura zodat de ontwerpjes daarna geprint konden worden. Soldeerden mooie ijzerdraad sculpturen en leerden 3D-pen tekenen. Maakten een LED Dobbelsteen waarbij ze verschillende componenten moesten solderen en het geheel met kleine mini schroefjes in elkaar moesten zetten.

Groep 5-6

Maakten LED lampjes en mochten dus solderen, ontwerpen en graveren. Ze gingen 3D-pen tekenen en maakten sleutelhangers die daarna zijn geprint in de les. Het techniek Certificaat als bewijs van deelname maakten het compleet.

Groep 3-4

Met het thema natuur en milieu maak je insektenhotels en boor je gaatjes in houtblokjes en zaag je takjes om erin te stoppen. We maakten letterslingers die versierd zijn met natuurlijke materialen. Bouwden boerderijtjes met gelaserde afvalhoutjes. Maar op een andere school creeerden we met ijzerdraad en tangetjes grappige poppetjes en dat is ook erg leuk om te doen!

Groep 1-2

Zelfportretjes maken uit ijzerdraad. 3 Dimensionale bouwwerken maken met stokjes en klei balletjes. Gezichtjes timmeren in hout. Maakten knikkerbanen en kregen lekker vieze handen van het harde werken.

Corijn Kinderplein

De vakantie BSO was een hele ochtend lekker druk met bouwen. Een dikke 50 kinderen van Kindcentrum Theresia hebben een hele tentoonstelling bij elkaar gelijmd. Die bestond vooral uit huisjes, bootjes, vakantiebarretjes en salamanderhuisjes. In de kerstvakantie hebben ze knikkerbanen gemaakt. Boren, schroeven, spijkertjes slaan. Wat een feest!

Scholen

Deze scholen hebben reeds deelgenomen of zijn momenteel bezig met de lessen.