3D PRINTEN

Het 3D-printen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Je kunt deze techniek voor vele dingen gebruiken, b.v. in de bouw voor maquettes of de tandheelkunde of op scholen voor prototypes en ontwerpen te maken. Het verandert de manier waarop we tegen bepaalde dingen aankijken. Je hoeft een ontbrekend deel niet meer opnieuw te bestellen of weg te gooien, je kunt het gewoon zelf printen. Het is dus handig om iets te weten over het proces van het 3D-printen.

Tijdens deze laagdrempelige workshop leer je de basisvaardigheden van het 3D ontwerpen. En je ontwerp te Slicen tot een printbaar bestand. Tevens leer je meer over wat 3D printen inhoudt en hoe een printer werkt. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een tof model die jezelf ontworpen en geprint hebt. Of we printen het later en mag je het komen ophalen. Deze workshop duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en kost inclusief alle materialen koffie / thee en iets lekkers € 35,00 per persoon. Voor groepen van 2 tot 20 personen.

HIPPE TOTE BAG ONTWERPEN

We hebben verschillende kleuren tassen van 100% organic katoen. Met vrolijke kleurtje Flock ga je een ontwerp maken. Dit wordt met de hittepers definitef op je tas bedrukt. De tas is op 30 graden wasbaar. Aan  het einde van de workshop ga je naar huis met een tof model die jezelf ontworpen en geprint hebt. Deze workshop duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en kost inclusief alle materialen koffie / thee en iets lekkers € 35,00 per persoon. Voor groepen van 2 tot 20 personen.

TEGELSPREUKEN ONTWERPEN

Oud Hollandse tegeltjes ontwerpen met een zelf verzonnen, of reeds bestaande spreuk. Je mag zelf vormpjes tekenen, knippen maar we snijden ook ter plekken figuurtjes en teksten uit. Leuk om zelf te houden of cadeau te geven!  Er zijn verschillende kleurtjes folie dus voor elke smaak een passende tegel. Natuurlijk gaan we ook nog dezelfde tekst sublimeren op een tegel. Door dit te verhitten is de tekst blijvend en niet afwasbaar. Deze workshop duurt ongeveer 2,5 – 3 uur en kost inclusief alle materialen koffie / thee en iets lekkers   € 35,00 per persoon. Voor groepen van  2 tot 20 personen.

3D-PEN TEKENEN

Bij deze workshop ga je aan de slag met het maken van een eigen 3d getekend kunstwerk. Dit kan naar eigen fantasie of aangeleverde voorbeelden. Er zijn verschillende kleurtjes Filament die je mag gebruiken. Het materiaal is kunststof PLA, een biologisch afbreekbaar plastic dat gebaseerd is op maïszetmeel. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw ontwerp mooi wordt gepresenteerd zodat je het thuis meteen kunt neerzetten of ophangen. Deze workshop duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en kost inclusief alle materialen, gebruik 3D pennen, koffie / thee en iets lekkers        € 25,00 per persoon. Voor groepen van  2 tot 25 personen.

FAMILIEWAPEN ONTWERPEN

Wat is de oorsprong van een familiewapen. Heb ik een familiewapen? Waar moet je opletten en wat zijn de regels van een goed wapen. Na al deze vragen gaan we zelf aan de slag. Wat past bij mijn familie betreft sfeer en kleur. Eenvoudig of druk? Nadat het ontwerp klaar is wordt deze gedigitaliseerd. Zo kan deze naar wens worden gegraveerd en ingelijst. Deze workshop duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en kost  € 35,00 per persoon. Dit is inclusief koffie / thee en iets lekkers en het wapen gegraveerd op een notitieboekje. Voor groepen vanaf 8 personen.

 

SCHILDEREN MET FRIKANDELLEN

Altijd al eens willen naschilderen met frikandellen!? Dat kan tijdens deze unieke workshop in Tilburg! Een bijzondere workshop waarbij creativiteit & fun centraal staan! Onder begeleiding van een professionele kunstenaars maakt u een eigen kunstwerk! Onder het genot van een drankje & heerlijke frikandellen kunt u zich helemaal uitleven. Beleef een hilarische workshop met je gezelschap tijdens de workshop schilderen met frikandellen. En ga naar huis met je eigen Quote Style Bag & kunstwerk. Deze workshop duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en kost € 35,00 per persoon. Dit is inclusief alle materialen  2 consumpties en lekkere snackjes. Voor groepen van 8 tot 20 personen.

 

BEGINNERSWORKSHOP ARDUINO

Wil je ook wel eens met wat onderdelen een werkend apparaatje maken, of iets programmeren, maar weet je niet hoe je moet beginnen ? Heb je wel eens een electrisch schema gezien, maar kan je er niks mee ? Volg deze workshop! De workshop omvat 6 lessen van ongeveer 2 uur. De helft van de tijd besteed je aan theorie, en de helft aan het werken aan een project(je). De theorie behandelt: Werken met de Arduino, zelf programma’s maken, en de belangrijkste electronica-componenten die je nodig hebt in schakelingen. De projecten die we gaan doen zijn – onder voorbehoud – een electronische dobbelsteen, een alarmsysteem, en een wekkerradio. Er komt solderen bij kijken, printplaatjes aansluiten, het lezen van een schema, en meten met een voltmeter. Na afloop kun je je eigen projecten doen op de Arduino, en heb je genoeg kennis om zelf nieuwe projecten te maken en voorbeelden die je op internet vindt, zelf na te bouwen. Ook krijg je nog suggesties voor werken met andere platforms dan Arduino.

De workshop is toegankelijk vanaf ongeveer 10 jaar, maar is niet speciaal op kinderen gericht. Heb je vragen of wil je misschien meteen inschrijven ? Stuur een mailtje naar odette@ontwerpcirkel.nl dan krijg je een bevestiging en de nodige gegevens. De cursus wordt gegeven op een zaterdagmiddag of op een donderdagavond, dit in overleg. De totale prijs van de workshop is € 150,- dit is inclusief alle materialen en een Arduino van het type Nano (klein model).